Proiect modificari fiscale august 2023

Principalele modificări fiscale prevăzute de proiectul de Ordonanță de Guvern în vederea aplicării unor noi măsuri fiscale (august 2023)

 

 

Începând cu finele lunii august 2023, în spațiul public a fost anunțată intenția Guvernului de implementare a unor noi măsuri fiscale, în fapt majorări de taxe și impozite și eliminarea sau reducerea unor facilități fiscale.

Deși draftul de proiect conține 59 de pagini, unele dintre prevederi nu sunt foarte clare privind modul sau termenul de aplicare.

De asemenea, fiind vorba de un draft de proiect, există posibilitatea ca aceste măsuri să sufere modificări sau/și eliminări.

(mai mult…)

Citeste Mai Mult!
eliminarea stampilei

Eliminarea stampilei

La doi ani dupa ce Comisia Europeana a propus eliminarea stampilei in tarile in care aceasta se mai folosea (Romania si Bulgaria), premierul Victor Ponta considera ca actul normativ privind desfiintarea stampilei ca fiind o “ordonanta istorica”. (mai mult…)

Citeste Mai Mult!
conturi bancare

Conturi bancare plata CAS de la 01.07.2012

Conform prevederilor O.U.G. nr. 125/2011 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, incepand cu data de 1 iulie 2012, contributiile sociale datorate de persoanele care realizeaza venituri din activitati independente pentru care asigurarea in sistemul public de pensii este obligatorie, se achita la unitatile Trezoreriei Statului din cadrul organelor fiscale in raza carora acestea isi au domiciliul. (mai mult…)

Citeste Mai Mult!
intrebare

Administrarea contributiilor sociale datorate de persoanele fizice

Potrivit Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 125/2011, incepand cu 1 iulie 2012, competenta de administrare a contributiilor sociale obligatorii reglementate prin Codul Fiscal si datorate de persoanele fizice revine Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. In articolul de mai jos, prezentam principalele aspecte referitoare la aceasta importanta modificare in administrarea veniturilor bugetelor contributiilor sociale. (mai mult…)

Citeste Mai Mult!
modificari legislative

Modificari legislative incepand cu 1 iulie 2012

Regimul fiscal al dividendelor primite din statele membre UE

Dividendele primite de o persoana juridica romana, societate-mama, de la o filiala a sa situata intr-un stat membru, sunt neimpozabile daca persoana juridica detine minimum 10% din capitalul social al persoanei juridice situate intr-un alt stat membru, care distribuie dividendele. (mai mult…)

Citeste Mai Mult!
reglementari oug

Reglementare OUG 24/2012 – Plafon TVA majorat

Reglementare OUG 24/2012 – Plafon TVA

Urmare a aparitiei Ordonantei de urgenta nr. 24/06.06.2012 – text integral – pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si reglementarea unor măsuri financiar-fiscale – publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 384 din 07.06.2012, plafonul de scutire de TVA, pentru mici intreprinderi a fost majorat la de la 35.000 euro la 65.000 euro. (mai mult…)

Citeste Mai Mult!